Charlotte Van den Branden

Osteopaat & Causopractor

Diploma Osteopathie (D.O.)
Bachelor Of Science With honor in Osteopathy (BSc.)
Diplomated Causopractor (DCP)

Bijscholing & Ervaring

Professional Applied Kinesiology (ICAK)
Sportosteopathie
Osteopathie in Zwangerschap, Fertiliteit, Lactatie & Pediatrie (babyosteopathie)
Ervaring onder Lieven Maesschalck (Move to Cure Lebbeke & Antwerpen)

Extra Info

Bij mij kan je terecht voor allerlei mechanische klachten (Spieren, gewrichten, rug, nek, bekken) die blijven aanslepen of niet volledig opgelost geraken. Daarnaast ook steeds terugkerende ontstekingen, uitstralingsklachten, tintelingen… Maar ook problemen waar er vermoedelijk nog iets meer aan de basis ligt dan enkel een mechanisch probleem.
Ook andere klachten zoals hoofdpijn/whiplash, maag- en darmklachten, longen, nieren, allergie, immuniteitsproblemen, mond en kaakproblemen …  kan ik professioneel behandelen.

Daarnaast behandel ik ook zwangere vrouwen omtrent zwangerschapsklachten zoals bekkenpijn, last aan ribben of boven- en onderrug etc. Met kennis vanuit de epigenetica begeleid ik vrouwen met een zwangerschapswens naar een zo gezond mogelijk lichaam om preventief problemen bij mama en kind te gaan vermijden. De vraag hoe gezond zwanger worden wordt in de praktijk meer en meer gesteld, en daar ga ik graag samen met jou dieper op in.
Meer informatie over onze totaal begeleiding vind je op de pagina zwangerschapsbegeleiding.
Ook baby’s met reflux, krampjes, voorkeurshouding van hoofd, afgeplat achterhoofd, huilbaby’s, longproblematiek, allergie… of jonge kinderen met lees- of leerproblemen, concentratiestoornissen, houdingsproblematiek… kunnen bij mij terecht.
Wil je meer info? Lees meer in de blog over osteopathie bij baby’s.

De behandeling is een combinatie van osteopathie, causopractie en Applied Kinesiology (of functional manual muscle testing) waarbij we opzoek gaan naar de onderliggende oorzaak van de klacht. Een consultatie duurt steeds 45 min en kost €65. Hierbij krijgt u een terugbetalingsbriefje voor de mutualiteit. Raadpleeg uw mutualiteit om te weten hoe vaak u recht heeft op een terugbetaling.
Ook sommige hospitalisatieverzekeringen en ambulante verzekeringen kunnen boven op de standaard terugbetaling een extra tegemoetkoming voorzien. Raadpleeg uw verzekering of mutualiteit voor meer info.

Indien u nog vragen heeft kan u steeds vrijblijvend contact opnemen.

Wil je meer weten over osteopathie of causopractie?
Lees meer op deze pagina’s: