Osteopathie

Osteopathie is een alternatieve of ook wel complementaire geneeswijze die het lichaam als een geheel bekijkt. De behandelwijze is voornamelijk van manuele aard. Naast blokkades en andere musculoskeletale klachten gaat de osteopaat ook op zoek naar verklevingen of problemen met de ingewanden die een invloed kunnen hebben op de spieren en botten.

Een consultatie gaat als volgt: eerst een uitgebreid vragenmoment waarbij de osteopaat meer te weten komt over u, uw klacht en uw algemene gezondheid. Nadien gaat de osteopaat verder met een manueel onderzoek van de klachtenregio en de rest van het lichaam om het probleem en de oorzaak ervan vast te stellen. En als laatste worden de problemen behandeld rekening houdend met de aard en wensen van patiënt.

De tijdsduur van een consultatie is normaal 45 min à 60 min en hiervoor betaalt u €50. U krijgt hierbij ook een terugbetalingsbriefje voor de mutualiteit. Sommige hospitalisatieverzekeringen betalen ook osteopathie terug.
Voor meer vrijblijvende informatie kan u steeds contact opnemen met onze praktijk.

Baby osteopathie

Osteopathie in de Pediatrie is een preventief aanvullend onderzoek bovenop de algemene onderzoeken door de pediater.
Opgelet! Een consultatie bij de osteopaat vervangt nooit een consult bij de pediater, maar ook omgekeerd niet.
De osteopaat gaat opzoek naar bewegingsbeperkingen die gevolg kunnen zijn van de geboorte en mee aan de oorzaak kunnen liggen van bepaalde klachten of probleempjes tijdens de ontwikkeling.
Wil je meer weten, Contacteer ons even of lees onderstaande blog.

babyosteopathie babyosteopaat Charlotte Van den Branden