Osteopathie

Osteopathie is een alternatieve of ook wel complementaire geneeswijze die het lichaam als een geheel bekijkt. De behandelwijze is voornamelijk van manuele aard. Naast blokkades en andere musculoskeletale klachten gaat de osteopaat ook op zoek naar verklevingen of problemen met de ingewanden die een invloed kunnen hebben op de spieren en botten.

Een consultatie gaat als volgt: eerst een uitgebreid vragenmoment waarbij de osteopaat meer te weten komt over u, uw klacht en uw algemene gezondheid. Nadien gaat de osteopaat verder met een manueel onderzoek van de klachtenregio en de rest van het lichaam om het probleem en de oorzaak ervan vast te stellen. En als laatste worden de problemen behandeld rekening houdend met de aard en wensen van patiënt.

De tijdsduur van een consultatie is normaal 45 min en hiervoor betaalt u €65 bij Charlotte en €60 bij Nele.
Voor een osteopathie behandeling heeft u geen voorschrift van de dokter nodig, u kunt gewoon rechtstreeks een afspraak maken.
U krijgt hierbij ook een terugbetalingsbriefje voor de mutualiteit. Per behandeling betaalt de mutualiteit 10€ terug. U heeft afhankelijk van uw mutualiteit recht op minstens 5 beurten terugbetaling.
Sommige hospitalisatieverzekeringen betalen ook osteopathie terug.
Voor meer vrijblijvende informatie kan u steeds contact opnemen met onze praktijk.

Baby osteopathie

Osteopathie in de Pediatrie is een preventief aanvullend onderzoek bovenop de algemene onderzoeken door de pediater.
Opgelet! Een consultatie bij de babyosteopaat vervangt nooit een consult bij de pediater, maar ook omgekeerd niet.
De babyosteopaat gaat opzoek naar bewegingsbeperkingen die gevolg kunnen zijn van de geboorte en mee aan de oorzaak kunnen liggen van bepaalde klachten of probleempjes tijdens de ontwikkeling.
Wees gerust, we werken steeds volgens de safetyregels en verwijzen door indien nodig.
Er wordt bij een baby nooit “gekraakt”. De behandeling bestaat alleen uit zachte technieken.
Wil je meer weten, Contacteer ons even of lees onderstaande blog.

Afspraak maken?

T./ 052410418
of via onze online agenda