Podcast Praktijk Palaver

Ep. 2 Sporten tijdens de Zwangerschap

Welkom bij de tweede aflevering van Praktijk Palaver!
In deze aflevering bespreken we sporten tijdens de zwangerschap: wat mag wel en wat mag niet? Onze gastvrouw, osteopaat Charlotte van het Sportmedisch Centrum Lebbeke, gaat in gesprek met kinesitherapeut Stephanie Soutaer en vroedvrouwen Lotte Willems, Marijke Boeykens en Fenne Strobbe van vroedvrouwenpraktijk Nest in Dendermonde. Samen geven ze waardevolle tips en adviezen om actief en gezond te blijven tijdens deze bijzondere periode. Luister mee en ontdek hoe je veilig kunt sporten tijdens je zwangerschap!

Beluister op Spotify

Warmte of ijs, Stretching, Opwarming en Foamroll

Welkom bij een nieuwe aflevering van “Praktijk Palaver”, waar we de praktijkervaringen en inzichten delen die het verschil maken in jouw gezondheid en welzijn. Ik ben Charlotte Van den Branden, osteopaat en jouw gastvrouw voor vandaag, en ik leid dit gesprek samen met Lennert De Henau, manuele sportkinesitherapeut, en Fien Bosman, ook sportkinesitherapeute.

In deze aflevering delen Lennert, Fien en ik onze inzichten over cruciale aspecten van prestatieoptimalisatie voor sporters. Van het belang van een goede opwarming tot het juiste gebruik van ijs en warmte bij blessures, we bespreken het allemaal.

Heb je je ooit afgevraagd waarom stretchen zo essentieel is voor je workout-routine? We breken de mythen en leggen de feiten op tafel. En laten we die mysterieuze foamroll niet vergeten! Ontdek waarom dit eenvoudige hulpmiddel een gamechanger kan zijn voor jouw herstel en prestaties.

Tune in en laat je inspireren om het beste uit jezelf te halen, zowel op als buiten het veld. Deze podcast staat garant voor een dosis deskundig advies, verpakt in een informeel en boeiend gesprek.

Ben je klaar om je sportieve spel naar een hoger niveau te tillen? Druk op play en vergezel ons op deze boeiende reis naar optimale prestaties! 🚀

Beluister op Spotify

Intro

We hebben groot nieuws om met je te delen! Binnenkort lanceren we onze langverwachte podcast, “Praktijk Palaver”, waar we jou antwoorden geven op veelgestelde vragen over paramedische zorg, allemaal in een gezellige sfeer die je kent van onze praktijk.

Vanaf eind april kun je elke maand genieten van boeiende gesprekken met onze deskundige collega’s en inspirerende gasten, die alles delen over kinesitherapie, podologie, osteopathie, mentale coaching, acupunctuur, diëtetiek en meer.

Hou onze socials in de gaten voor updates en het laatste nieuws over de lancering van “Praktijk Palaver”! Vanaf april verwelkomen we je graag in onze podcastfamilie.

Beluister op Spotify