Acupunctuur

Acupunctuur is een complementaire techniek die tal van klachten zoals pijn, een lichamelijk functioneel probleem of disharmonie binnen het lichaam verbetert of herstelt. Je kan bij Els terecht met of zonder doorverwijzing van arts osteopaat, kinésist …

Een aantal feiten over Chinese Acupunctuur

Acupunctuur is een van de oudste vormen van alternatieve geneeskunde en wordt overal ter wereld toegepast.
Het is ontstaan in China en wordt daar al meer dan 2000 jaar beoefend.
Acupunctuur gaat uit van zogenaamde meridianen (energiebanen) die corresponderen met specifieke organen in het menselijk lichaam.
Het wordt gedefinieerd als een manier om de gezondheid van het lichaam te herstellen door middel van het opheffen van blokkades in de energiebanen. Deze blokkades veroorzaken ziektes.
Tijdens de behandeling worden dunne naaldjes op specifieke punten van het lichaam aangebracht. Dit heft de blokkades op en verbetert de gezondheid en het welbevinden van de patiënt.

Voordelen van Chinese Acupunctuur

Heeft zowel een preventief als helend karakter;
Onevenwichtige energiebalans in balans brengen;
Er wordt gewerkt op de oorzaken van het probleem;
Opheffen van energieblokkades in het lichaam;
Het versterken van de weerstand;
Je voelt je fitter, energierijker, zelfverzekerder.

Terugbetaling Mutualiteit

Bij vele mutualiteiten krijgt u voor alternatieve behandelingen een beperkt aantal keer per jaar een terugbetaling. Meestal gaat dit over 10€ / beurt met een maximum van 6 beurten per kalenderjaar. Dit kan echter verschillen per mutualiteit. Neem contact op met het ziekenfonds waarbij u bent aangesloten om de specifieke voorwaarden te kennen.

Meer info over acupunctuur vindt u op
https://www.acupuncturist-info.be/